Szef kuchni poleca
Nad tym, żeby serwowane przez nas dania były jak najwyższej jakości, czuwa szef kuchni – Hubert Fudalewicz. Hubert uwielbia tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu i tak modyfikuje klasyczne przepisy, by dopasować je do gustów naszych najbardziej wymagających Gości. Przekonaj się o tym osobiście!

Poznaj bliżej naszego szefa kuchni – Huberta Fudalewicza!
Hubert Fudalewicz dołączył do naszego zespołu w 2020 r. Wcześniej zdobywał doświadczenie w znakomitych warszawskich restauracjach. Po 8 latach w stolicy postanowił jednak wrócić w swoje rodzinne strony, czyli na Podhale.
Jego największą zaletą, oprócz doświadczenia, jest ogromna wyobraźnia kulinarna i gościnność – dlatego w Schronisku dla każdego Gościa gotuje się tak, jak dla najlepszego przyjaciela. Co więcej, Hubert jest zwolennikiem zero waste i w swojej kuchni dba o to, żeby żaden produkt się nie zmarnował.

Oto dania polecane przez szefa kuchni Schroniska Bukowina!
Poniżej znajdziesz potrawy, które Hubert Fudalewicz szczególnie poleca naszym Gościom. Zobacz, co według niego najlepiej pokazuje kunszt naszych kucharzy!

Matjas w cherry
Matjas w cherry podawany z sałatką z marynowanych buraczków, wiśniami na occie winnym, szalotką i karmelem to prawdziwy raj dla podniebienia. Serwowana przez nas ryba to oryginalny matjas holenderski, który cechuje się niepowtarzalnym smakiem i najwyższą jakością.

Kwaśnica
Kwaśnica to danie, które z dumą polecamy swoim Gościom. Jest gęsta, wyrazista w smaku, pełna żeberek i doskonale doprawiona. Miłośnicy tej tradycyjnej zupy przyjeżdżają po nią specjalnie do nas. Nie będzie więc przesadą stwierdzenie, że serwujemy najwybitniejszą kwaśnicę w regionie!

Polędwiczki wieprzowe
To danie znajduje się w naszym menu od początku istnienia restauracji i od 5 lat bije rekordy popularności! Jest to połączenie tradycyjnej potrawy z małym pikantnym akcentem kuchni hiszpańskiej. To prawdziwa gratka zarówno dla głodnych kulinarnych podróży, jak i zwolenników kuchni polskiej.

Beza z owocami
Ten deser to nasza słodka duma! W lecie podajemy tę bezę z owocami sezonowymi, a w zimie zastępujemy je autorskim musem z mango i marakui. Jeśli więc lubisz wysublimowane słodkości, po obiedzie zostaw sobie trochę miejsca na ten pyszny deser. Nie pożałujesz!

Zajrzyj do naszego menu
Każde danie w naszej karcie jest dopracowane w najdrobniejszym szczególe – a to wszystko dzięki Hubertowi Fudalewiczowi, naszemu wybitnemu szefowi kuchni. Kiedy w jego głowie pojawi się pomysł na danie, pracuje nad jego recepturą do momentu, aż uzna, że jest doskonała. Zobacz, co możesz u nas zjeść!

Karta menu
Znajdziesz w niej tradycyjne podhalańskie dania, ale nie tylko. Sprawdź już teraz, na co masz ochotę!
SPRAWDŹ TERAZ
Galeria dań
Nasze dania wyglądają tak dobrze, jak smakują. Wizyta w Schronisku Bukowina to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.
SPRAWDŹ TERAZ