O nas

O nas

Witamy Państwa w restauracji „Schronisko Smaków”, całkiem nowym miejscu na kulinarnej mapie Podhala. Na trzech poziomach lokalu i dwóch zewnętrznych tarasach z widokiem na góry ugościmy Was na najwyższym, europejskim poziomie.

Jesteśmy restauracją zlokalizowaną w sercu polskich Tatr. Tworząc menu oparliśmy się więc o najlepsze produkty pochodzące z pobliskich pól, lasów i hodowców. W karcie nie zabrakło oscypka, który trafił do jednej z sałatek oraz rydzy z patelni. Zziębnięci narciarze z pewnością ogrzeją się gorącą kwaśnicą, którą gotujemy na baraninie. Miłośników pstrągów zadowolą na pewno propozycje, gdzie ta szlachetna ryba gra główną rolę. Pstrągi pochodzą ze stawu oddalonego od naszej restauracji o pół godziny jazdy samochodem.

Menu lokalu stworzyła Magda Gessler, która tak jak szef kuchni wyznaje zasadę, że im krótsza karta, tym lepsza. Liczbę dań głównych policzycie u nas na palcach obu rąk, by zsumować zupy – wystarczy jedna ręka. Dzięki ograniczonemu, ale starannie przemyślanemu wyborowi możemy Państwu zaproponować najświeższe produkty. Jeżeli będziecie mieli szczęście i traficie na wolny stolik na najniższej kondygnacji „Schroniska Smaków” popatrzycie na to, co robią nasi kucharze. To starannie wybrana i wyselekcjonowana kadra, która tworzy zgrany zespół. Dania powstają na oczach gości w całkowicie otwartej kuchni.

Bardzo nam zależy na tym, byście poczuli się Państwo jak u siebie w domu i w rodzinnej atmosferze zjedli u nas obiad Zadba o to nasza obsługa, której zadaniem jest maksymalne zadowolenie gości. Będziemy niezmiernie zadowoleni jeżeli polecicie nas swojej rodzinie i znajomym.

Życzymy smacznego!